Osteopatiens historie

Osteopater har behandlet patienter i over 120 år.

Den første skole for osteopati blev åbnet i 1892 af den amerikanske læge Andrew Taylor Still. Dr. Still var utilfreds med de daværende behandlingsmetoder og udviklede sit eget behandlingssystem baseret på kroppens struktur og funktion samt kroppens naturlige helbredelsesevne.

I USA studeres osteopati som en del af medicinstudiet og i mange lande er osteopater statsautoriserede. Dette gælder for eksempel England, Finland, Island, Portugal, Belgien, Australien, New Zealand, m.fl. Der er flere lande i Europa der er tæt på statsautorisation såsom Frankrig og Norge.

Osteopati vinder i øjeblikket frem i mange europæiske lande. Uddannelsen er et fuldtids 4-årigt universitetsstudie (BSc. (Hons) Ost. Medicine) i England, hvor undervisere inkluderer læger og osteopater til vurdering af akademiske, tekniske og kliniske kompetencer.

I resten af Europa, inklusiv Danmark, er osteopatistudiet en deltids 5-årig efteruddannelse på læge- eller fysioterapistudiet. I år 2000 startede den første skole for Osteopati i Danmark, og der er nu omkring 60 færdiguddannede osteopater her i landet og mange som er i gang med studiet.

Henvend dig i receptionen eller ring på 24236534, hvis du har spørgsmål.