Fysioflow

Hvad er Fysio Flow træning:

Fysio Flow er en træningsform udviklet i Danmark, som arbejder med kroppens bindevæv og fascier - med det formål at øge bevægeligheden og aktivere kroppens ro- og hvilesystem.

Inde under huden ligger kroppens mange lag af fascier. Der er f.eks. den dybe fascie, som er som en slags våddragt der ligger mellem hud og muskler. Vi har også fascier omkring hver muskel samt fascielag, som ses nøje organiseret inde i musklerne. Alt i alt har glidet mellem disse lag - i "The Sliding System" der hvor væv møder andet væv - en stor betydning for vores bevægelighed.

Ved inaktivitet, stress og stillesiddende arbejde, nedsættes glidet mellem de forskellige lag, den fascielle våddragt bliver stiv og tør - og bliver vanskeligere at bevæge.

Fysio Flow handler om at stimulere glidet mellem de forskellige lag - gøre fascien varm, eftergivelig og bevægelig, og samtidigt stimulere kroppens ro- og hvilesystem

Fysio Flow i praksis:
Vi varmer kroppen op, gennem små bløde bevægelser og naturlige sving. Herefter arbejdes der med små ”bouncende” bevægelser i aktive, bløde, dynamiske stræk og mobilitetsøvelser for hele kroppen - vi arbejder over så mange led, på en gang, som muligt, og i så mange retninger som muligt. Vi slutter af med afspænding - hvor vi arbejder med åndedrættet og kroppens ro- og hvilesystem.

Det foregår stående, siddende og liggende, så alle kan være med.