Knætræning på hold

Knæholdene i Kroppens Hus henvender sig til alle patienter med knæproblemer. Herunder før/efter rekonstruktion af korsbånd, menisk-læsion, artroskopi (kikkertundersøgelse), samt kroniske tilstande som slidgigt og uspecifikke smerter der skal trænes op til at kunne klare belastning igen. Der er plads til dig uanset alder og dit fysiske niveau da træningen individualiseres i forhold til dine fysiske muligheder og målsætning.

Dig der har fod- eller hofteproblemer kan også deltage på holdet da vi træner bredt, dvs. hele kropskæden-fod/knæ/hofte trænes, da vores krop hænger sammen og derfor skal trænes som en enhed. 

Før holdstart tilbydes individuel konsultation hos en fysioterapeut indeholdende interview og forundersøgelse af dit knæ, samt individuel rådgivning og planlægning af dit forløb.

Træningen indeholder typisk fælles opvarmning efterfulgt af specifikke styrke- og stabilitetsøvelser for knæet, herunder balance og koordination, for at øge bevidsthed om knæet og dets omkringliggende strukturer. Det er vores vurdering at deltagerne klarer træningen bedst og får mest ud af den, hvis der startes med roligt feedback fra sanserne, herunder vestibulærsansen og proprioceptionen, også kaldet balance- og ledstillingssansen. Det øger nemlig samspillet mellem hjerne og krop.

Vi slutter typisk af med udspænding for igen at øge bevidstheden om knæet og de omkringliggende strukturer.

Formålet med træningen er at øge knæets styrke og stabilitet, for på den måde at behandle og forebygge yderligere gener omkring knæet samt opnå fuldt funktionsniveau.