fbpx

Email

Info@kroppenshus.dk

Telefon

57 83 33 45

Chokbølge

Chokbølgebehandling

Effektiv behandling til kroniske skader med chokbølger

En kronisk tilstand skyldes ofte dårligt ophelet væv efter en skade eller længerevarende uhensigtsmæssig belastning og slitage af sener og muskler. Ved anvendelse af shockwave-terapi påvirkes vævet så kraftigt, at den kroniske skade bliver bragt tilbage til et stadie, der minder om den akutte fase. Herefter er en normal opheling mulig. Behandlingen består af en serie af højenergiske trykbølger, som påføres det beskadigede væv.

Hvad er chokbølge/shockwave

Shockwave består af en serie af højenergiske trykbølger, som påføres det beskadigede væv. Behandlingen udføres med et særligt chokbølgeapparat, hvor højenergi lydbølgerinduceres i det smertefulde væv via en “pistol”. Med høj hastighed “skydes”lydbølgerne ind i det smertefulde senevæv og har en løsnende effekt. Det gør ikke så ondt, selvom det måske kan lyde sådan.
Shockwave behandling anbefales til følgende lidelser:

Chokbølge anbefales til følgende lidelser

Du må ikke få chokbølge hvis du

Bivirkninger ved chokbølge

Der er ingen langsigtede bivirkninger ved shockwave behandlingen. I det øjeblik du får chokbølgerne vil det gøre ondt, men smerterne vil fortage sig efter kort tid. Nogle oplever at få en smule rødme i det behandlede område, men rødmen vil som smerterne også fortager sig efter nogle minutter.

Der ydes ikke tilskud til Chokbølgeterapi fra den offentlige sygesikring. Nogle forsikringsselskaber dækker behandling med Chokbølgeterapi, da vil det fremgå af din bevilling.