fbpx

Email

Info@kroppenshus.dk

Telefon

57 83 33 45

Rygtræning på hold

Ryghold i Kroppens Hus

Smerter i ryggen kan være meget invaliderende og give udfordringer i dagligdagen.  Ofte kompenserer man for smerten og bliver måske bange for at bruge kroppen så man undgår at komme ud i de positioner, der udløser smerten. Årsagen til dine rygsmerter kan være en discusprolaps, modic forandringer, et hold i ryggen, slitage eller uspecifikke smerter, som man ikke kan finde en årsag til. Smerterne kan være begrænset til ryggen men kan også stråle ud i benene.

På rygholdene i Kroppens hus tilrettelægges træningen efter dit niveau. Træningen foregår efter princippet følg mig, og der er fokus på både styrke og bevægelighed i ryggen. Du skal lære at bruge de små stabiliserende muskler omkring rygsøjlen – din Core-muskulatur – så du kan blive tryg ved at bruge din ryg igen. 

En vigtig del af træningen involverer også øget fokus på din vejrtrækning. Mange holder vejret når de har ondt eller trækker vejret overfladisk. For at give musklerne de bedste betingelser og skabe ro i kroppen, er det nødvendigt at øve sig på at trække vejret optimalt. 

Vi bruger som udgangspunkt vores egen kropsvægt i træningen, suppleret med redskaber som pilatesbolde, elastikker og foamrollere.