fbpx

Email

Info@kroppenshus.dk

Telefon

57 83 33 45

Hovedpine

Hovedpine

Årsagen til hovedpine kan være mange. Der er tæt forbindelse mellem hoved og nakke, og problemer fra nakken eller kæben kan f.eks sætte sig som  spændingshovedpine. Der skelnes mellem ‘almindelig’ hovedpine og migræne, hvor det kan være svært at afhjælpe migræne med manuelle teknikker, som dem vi bruger i fysioterapien og osteopatien.

Hovedpine kan også stamme fra spændte nakkemuskler, hvor smerten kommer fra Vagusnerven, som kan være på overarbejde. Vagusnerven giver besked til og fra organsystemerne – så hvis der f.eks er dårlig fordøjelse, vil Vagusnerven give signal til de omkring liggende muskler og på den måde påvirke musklerne i nakken, hvilket kan resultere i spændingshovedpine.

Symptomer på spændingshovedpine kan være:

  • Smerter i begge sider af hovedet
  • Lokalisering af ømhed i nakke eller i rygmuskulatur
  • Til tider sammenhæng mellem migræne og spændingshovedpine. Det er muligt at have begge samtidigt. Typisk vil man ved et migræneanfald opleve, at der ses spændingshovedpine samtidig med migrænen
 
Vejledning omkring hovedpine

Hele fænomenet “hovedpine” er enorm komplekst. Der findes mange forskellige klassifikationer og undergrupper af hovedpiner. Vi er klar til at give vejledning og behandling i dette, og hjælpe dig med dine smerter.

Du kan med fordel bestille tid til undersøgelse og behandling hos en af vores behandlere.

Migræne

Migræne er en hyppig tilstand, som rammer ca. 16 % af befolkningen i Danmark. Migræne optræder i alle aldersgrupper, men indtræder oftest inden 40-års-alderen. Der er ca. tre gange så mange kvinder som mænd, der lider af migræne.

Typiske symptomer på migræne er en pulserende/dunkende hovedpine, som har vekslende varighed mellem 4 og 72 timer. Karakteristisk vil den også være lokaliseret i den ene side af hovedet. Derudover kan den være med eller uden aura – ‘med aura’ betyder, at der kan være synsforstyrrelser indblandet.

Man er ikke helt klar over, hvorfor migræne opstår, dog mener man, at de store blodkar i hjernen, som udvider sig i forbindelse med et migræneanfald, kan spille en væsentlig rolle. Udvidelsen af blodkarrene påvirker smertesensorerne i hjernehinden, hvorefter en smertetilstand opstår.

Man kan ikke behandle eller fjerne en migræne, men ved omtanke i forbindelse med livsstil, herunder indtag af alkohol, specielt rødvin, dårlig søvn og stress, menes det at have en positiv indvirkning på migrænen.

 

ÅBNINGSTIDER I SOMMERFERIEN

Mandag: 8 - 15
Tirsdag: 8 - 15
Onsdag: 8 - 16
Torsdag: 8 - 15
Fredag: 8 - 14
Lørdag & søndag lukket.