fbpx

Email

Info@kroppenshus.dk

Telefon

57 83 33 45

Osteopati

Hvad er osteopati?

Osteopati kan hjælpe med at finde frem til årsagen bag symptomerne, ved at kigge på helheden frem for udelukkende at behandle problemet. Årsagen til smerte i hoften kan f.eks. skyldes problemer i benet, og det er dette, osteopati kan være med til at afdække.

Osteopaten søger at finde en bagvedliggende årsag til problemet, som sandsynligvis ikke ville blive opdaget, hvis man blot behandler, hvor symptomerne er til stede. Derfor skal du også som patient gå ind til behandlingen med et ønske om selv at ville gøre en forskel for din krop og evt. lave nogle ting om og dermed ikke kun tro at det arbejde, osteopaten laver, fikser dit problem.

Årsagen kan være livsstilsrelateret og dermed kan årsagen også være endokrin, altså ubalance i stofskifte eller hormonbalance. I nogle tilfælde kan det hænge sammen med kost, rygning, motion, stress og søvn.

Alle kan slå op på nettet hvilke problemer man får ved dårlig fx kost eller stress. Din osteopat kan forklare baggrunden for hvorfor problemer opstår og det oplever rigtig mange som værende meget meningsfuldt og giver dem den “aha” oplevelse som de føler de mangler.

Hvordan virker osteopati?

Osteopati virker ved at se kroppen som en helhed og gennem manuel behandling genskabe kroppens balance og bevægelighed. Balance i kroppens systemer fremmer helbredelse gennem forbedring af kredsløb og blodgennemstrømning og dermed tilføring af næring og ilt til vævet. Hele kroppen er forbundet af et tæt net af hinder kaldet fascier – det er disse hinder, der gør, at knogler, muskler og organer hænger sammen.

I den osteopatiske behandling indgår:

Parietale teknikker – herunder led manipulationer eller led mobilisering.
Viscerale teknikker – en slags organmassage.
Fascie teknikker – hvor fokus er på afspænding af kroppens fascier.
Kraniosakral terapi – afspænding intrakranielt og intraspinalt.
Muskel energi teknikker – hvorved man får musklerne til at slappe af.
Samtale omkring hvad du selv kan gøre for at få det bedre.

Princippet bag osteopatien er at hjælpe kroppen til at helbrede sig selv. Ved at anvende blide og særdeles effektive teknikker, hjælper osteopaten kroppen til at rette sig selv på plads.

Osteopatisk behandling

En osteopat laver en vurdering af HELE DIG og behandler dig som helhed – ikke kun de steder, dine symptomer viser sig, da årsagen til symptomerne kan ligge et helt andet sted i kroppen grundet dens opbygning og funktion. Og netop årsagen til symptomerne kan graves frem ved brug af osteopati. Osteopaten i Kroppens Hus behandler alle, lige fra spædbørn til mennesker der har levet i virkelig mange år. 

Hvem og hvad behandler vi?